CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, November 12, 2011

kemana hilangnya sinar..??

dalam hidup nie banyak perkara yang kita xsangka dan x kita duga yang akan terjadi..terutamanya tntang sikap manusia..dulu masa baru2 kenal smuanye indah..tapi bila daa msuk genap 1tahun bkawan,yang indah da btukar mnjadi sedih..kenapala manusia macam nie..??sedangkan aku tak pernah berubah walaupun sedikit,namun kasih dan sayang aku kepadanya samakin bertambah dari hari ke hari..Ya ALLAH..aku da penat hidup macam nie..semua insan yang aku sayang pasti akan sakitkan hati aku dan akhirnya meninggalkan aku keseorangan..apa slah aku..??hina sangat ke aku pada pandangan mata dia..??aku tahu aku xcantik macam gadis2 lain..aku tahu aku x pndai macam orang2 lain..tapi aku pn manusia jugak..yang punyai hati dan perasaan macam orang lain yang ingin di sayangi dan di cintai..tapi kenapa kisah hidup aku slalu jew menyedihkan,..???bilakah sinar kebahagiaan akan muncul dalam hidup aku..???

Saturday, April 23, 2011

i'm crazy with you...

I love the way you look at me,
Your eyes so bright and blue.
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.



I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"

And the way you're always there.



 I love the way you touch me,

Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine.
                                                                
(alifieyra always in my heart forever)

Sunday, March 13, 2011

19th related gurls bday....

assalamualaikum...

wahh..da lama fara tak post entry..maklumlaa..buzy dengan class,asgment n test..
daa nak jem kepala otak nie coz asyik bimbang kat studie..mana taknye..fara takut gagal dalam exam final nanti..
walaupun macam tu,fara tak lepaskan peluang untuk keluar tenangkan fikiran dengan kawan-kawan..

pada 7/03/2011 fara dengan dua orang lagi kawan fara dapat suprise thing daripada kawan2 rapat kiteorang..
tak sangka langsung yang dorang sanggup wat related b'day kat kiteorg..sweet sangat2..ahakks..


nie laa kawan fara yang sambut bday sama bulan ngn fara..horoskop kami pn sama..
sepatutnya 3 orang yang sambut bday skali..tapi dia ada hal time 2..jadi,tpksa la smbut 2 orang bday guls jew..




adegan suap menyuap diantara fara ngn marina..hehehehe...


inilah yang terjadi apabila sekumpulan budak2 nakal berkumpul sekali..hehehehe...

haaa..nie la hasilnya apabila seseorang di makeover menggunakan aising kek..hahaha..
cantikkan...???:)






nie laa kawan2 fara yang wat suprise related bday kat fara n wani zailan..
thanks sangat2 kat atiqah,meyra,marina,shima n ain for this sweet memory with u all..
i will never forget it..
i love u all..

Saturday, February 19, 2011

apa sebenarnya kawan...???

Apa erti kawan ?
Jika tidak suka menolong .
Apa erti kawan ?
Jika asyik bermasam muka .
Apa erti kawan ?
Jika kejujurannya dipertikaikan .
Apa erti kawan ?
Jika tiada rasa sayang .
Apa erti kawan ?
Jika tiada belas kasihan .
Apa erti kawan ?
Jika kebaikan tidak dinilai .
Apa erti kawan ?
Jika diri tiada teman ....
Kawan yang mulia ,
Kawan yang sebenar,
Kawan yang abadi..
ILMU
ialah kawan yang sejati !


Di manakah letaknya
kejujuran,
Apakah sebenarnya erti
pengorbanan,
Antara kuasa, cinta,
nafsu dan keinsanan.


Meskipun pelbagai kesengsaraan
menimpa hidupmu
walaupun kesakitan dan keperitan menjadi
bebanan
tabahkan hatimu
harungi lautan ini
demi matlamat yang kau gapaikan
bangunlah kawanku..bangun...


sebagai jasad yang berdiri di bumi bertuah ini
janganla disebabkan hal yang remeh,
persahabatan kita gadaikan
memang kita bukan yang maha esa
yang sentiasa mengampunkan umatnya,
tapi salahkah kita sama2 duduk berbincang
demi menyelesaikan sesuatu masalah..??
maaf sekiranya ada yang terasa..
bukan maksudku untuk menyinggung sesiapa
cuma aku tidak mahu persahabatan yang terbina sekian lama
terkubur akhirnya..


fara sayangkan mereka sangat2...
fara doakan semoga persahabatan kami akan berkekalan sampai ke akhir nyawa kami...
aminnn...

Wednesday, February 16, 2011

saat terakhir....

tak pernah terpikir olehku
tak sedikitpun kubayangkan
kau akan pergi tingalkan ku sendiri
begitu sulit kubayangkan
begitu sakit kurasakan
kau akan pergi tingalkanku sendiri










dibawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu …… begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
kerna ku sangat cinta
inilah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan
selamat jalan kasih
satu jam saja kutelah bisa
cintai kamu,kamu,kamu dihatiku
namun bagiku melupakanmu perlukan waktuku seumur hidup
satu jam saja kutelah bisa
sayangi kamu dihatiku
namun bagiku melupakanmu perlukn waktuku seumur hidup
dinantiku

Wednesday, February 9, 2011

sama-samalah kita renungkannya...

Di awal 90-an, bilangan orang bertudung semakin ramai. Di mana-mana sahaja kita boleh bersua dengan wanita yang bertudung. Sama ada di kilang, di sekolah, di stesen bas, di pejabat, di universiti dan di politeknik malah beberapa pengacara televisyen dan radio pun sudah memakai tudung. Alhamdulillah tetapi.......

Tetapi yang menyedihkan, kalau dahulu wanita bertudung tidak akan ditemui ditaman-taman bunga, di tempat-tempat hiburan, berpegangan tangan dengan teman lelaki, dipanggung wayang atau kalau dahulu wanita bertudung bersih mukanya daripada calaran alat-alat make up, tetapi kini dengan mudah kita boleh jumpa wanita bertudung berpeleseran dengan teman lelaki di tempat-tempat sedemikian.

Tudung berwarna warni mengikut fesyen sesuai dengan aliran zaman dan fesyen baju. Kadang-kadang pakai tudung pun tidak sempurna mengikut syariat. Kadang-kadang macam nak terlondeh. Antara hendak tutup dan hendak buka. Akhlak dan tutur katanya kasar, malah kadang kala lebih buruk daripada mereka yang tidak memakai tudung atau buka aurat.

Sesetengahnya bertudung tetapi tidak sembahyang. Imej wanita bertudung telah tercemar dengan wanita-wanita yang menjadikan tudung sebagai fesyen atau terpaksa pakai kerana mengikut peraturan. Kalau dahulu bila wanita itu bertudung, automatik dia sudah malu ke panggung wayang, malu untuk berasmara, malu untuk ke tempat hiburan dan sebagainya.

Tetapi kini tudung sudah tidak mempunyai peranan untuk mencegah manusia dari terjerumus ke dalam lembah maksiat.

Bila direnung-renung mengapa hal ini boleh terjadi, maka jelaslah wanita-wanita yang bertudung pada hari ini jahil mengenai tujuan dan peranan pemakaian tudung. Ramai wanita yang memakai tudung pada hari ini kerana terikut-ikut dgn suasana. Mereka lihat adik beradik, teman sekolah, teman pejabat atau jiran telah ramai memakai tudung, maka timbul rasa malu kerana mereka sahaja yang masih tidak bertudung. Lantaran itu mereka mengambil keputusan untuk memakai tudung, walaupun hati tidak berapa menyetujuinya.

Kini masyarakat telah menerima wanita yang pakai tudung. Ujian sudah tidak besar. Kadang kala orang lelaki yang hendak berkahwin pun memberi syarat, wanita yang hendak dikahwininya mestilah bertudung.

Setengahnya apabila mereka melihat wanita lain memakai tudung lebih cantik dan manis, mereka pun hendak memakainya, tanpa mengetahui tentang ilmunya, mengapa mesti pakai tudung. Ada juga yg terpaksa memakai tudung kerana desakan keluarga atau suami. Ada yg mahu menjadikan tudung macam fesyen. Sekejap pakai, sekejap buka. Lantaran itulah nilai orang yang bertudung pada hari ini sudah menurun.(petikan daripada al-azmi)

Monday, February 7, 2011

sApE sEbEnArnyE KitA......????

Hidup ini susah kita nak duga...
Kadang-kala kita rasa dekat dengan seseorang itu...
Tapi sebenarnya jauh...
walaupun kita dapat genggam tangannya....













Belum tentu hati dia kita dapat selami....
Mungkin kita dapat buat dia ketawa....
Tapi kita tidak tahu apa maknanya senyumannya..
Bila dia menangis....











Kita sangka kita dapat memujuknya...
Walhal....
Kehadiran kita langsung tidak disenangi....
Rencah dunia...
Kita tidak akan tahu siapa kawan sehingga sampai saat kita tersungkur...,
Adakah tangan dihulurkan...???
Atau kita akan ditinggalkan...?????

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

                       SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Friday, February 4, 2011

mY cOusiN's DaY....!!!

               Ermm..kali nie fara nak cerita tentang hari yang paling ditunggu-tunggu oleh sepupu fara iaitu hari pertunangannya dengan insan yang dicinta beliau..fara tahu semua wanita tidak akan sabar untuk menantikan hari bahagia bersama insan yang dicintai masing-masing kan....???(sama macam fara jugakkk..hehehehehe)




haaa..nie la sepupu fara yang bertunang hari ini..liyana namanya...
kecik jew orangnya..(macam la fara nie besar sangat..hihihi..)

kesian dye..penat sangat2 uruskan hal pertunangan nie..tiap-tiap malam tidur lewat sebab nak siapkan gubahan hantaran untuk tunang kesayangan..law korang nak taw,semua belanja untuk wat kenduri nie,dye sendiri yang keluarkan modal..dye langsung tak gunakan duit mak nya..baguskan...???yewlaa..lagipun dye daa kerje..tentula dye mampu untuk kuarkan modal..bukan untuk orang lain jugakk..hihihihi...

Alaa..fara pun tak kurang penatnye..mane tak nye..semalaman fara dengan mak bertungkus-lumus ciapkan pelamin minah nie..haduyaii...ingatkan senang..rupa2 nya ley tahan jugak susah nak wat design untuk pelamin nie ek..huhuhu..baru la fara tahu..agagagagaga..

nie la hasilnye..huhuhu..simple jew pelamin nye..lagi pn untuk tunang jew..
law untuk kawen,baru la fara wat yang gempak2 punye..hihihi
okey x korang..??agak2 ley x jadik wedding planner...???hahahaha..





Thursday, February 3, 2011

mY LoVe sToRy....

I know there's an ocean between us,
and I wish that it weren't true,
for every day when I arise,
I yearn to be with you.
Though a lot of distance lies between us, 
you'll always be in my mind and my heart,
And every night beneath the stars,
I pray for the day we'll never be part.

Every day I will be thinking about you. When my eyes are closed, when I sing and dance to a love song, when I'm checking my email, I will be thinking about you. When I go to sleep in the loneliness of my room and give in to wonderful dreams I will definitely be thinking about you.

I know someday we will meet and spend our lives with each other. I have waited for someone like you, and now that I have found you I will never let you go. I love you so much dearr..



i'm sorry for everything that i have done to you..i didnt mind do like that..the situation had force me to do so..i'm really-really miss you dear..please come back to my life..its empty without you in my life...


please dearr...i'm persuade to you...i'm promise that i didnt do the same mistake again..

only you can lock and check-in in my heart forever untill i will die..

Wednesday, February 2, 2011

LuMrAh keHiDupAn..

       Jangan tertarik kepada seseorang kerana wajahnya.kerana kecantikan dapat menyesatkan. Jangan juga tertarik pada kekayaannya kerana kekayaan dapat dimusnahkan. Tertarik pada seseorang yang dapat membuat Anda tersenyum, kerana hanya senyum yang dapat membuat hari yang gelap menjadi cerah. Harap Anda menemukan seseorang seperti itu.
     Mimpi apa yang ingin kamu impikan, pergilah ke tempat-tempat kamu ingin pergi. Jadilah apa yang kamu inginkan, kerana kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal yang ingin kamu lakukan.
   teman terbaik adalah dia yang dapat duduk di ayunan beranda bersamamu, tanpa mengucapkan sepatah kata pun, dan kemudian kamu ditinggalkan dengan perasaan memiliki percakapan yang panjang dengan dia.
. Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang mencari dan mereka yang mencuba. Karena hanya mereka itulah yang menghargai pentingnya orang-orang yang telah menyentuh hidup mereka.
 Rasanya sakit untuk mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
Memberikan semua cinta kamu kepada seseorang bukanlah jaminan dia akan mencintai kamu kembali. Jangan mengharapkan balasan cinta, tunggu sampai tumbuh di dalam hati mereka, tetapi, jika tidak, berbahagialah kerana cinta tumbuh di hatimu.

pEnipuaN yG mEnyiKsaKaN...!!!!

               Malam nie aq rasew moody gler...benci,mnyampah,serabut,tension,cemburu,nak muntah,semua ada dalam kepala otak aq nie...kalau di mixkn boleh jadi rojak yang paling PEEHHHHH....!!!!! menjijikkan kot...
mybe hari nie adalah hari paling buruk buat aq(mybe laa..)..
           pagi-pagi lagi aq da kne pergi menyemakkan diri kat dalam bank islam semata-mata mydad suh g tukar cek dye...nk smpai kat bank 2 da la satu hal..jalan punya la jem sampai bersusun kenderaan kat jalan raya..mentang2 la esok CNY..smua orang nak kuar shopping(xtw btul kew x....)punya la siksa aq nk gerakk..haduyaii...sampai kat bank plk,fuyooo....berlimpah2 orang yang beratur kat ATM ngn yang tengah tunggu nmbor gliran msing2..aq yang dok dalam 2 rasew macam ikan sardin pon adew..sakit kaki coz berdiri lama2 dalam 2 cuma tuhan jew yang taw weii...rase cm nk tercabut pn adew..

            Lepas jew siap urus niaga aq dengan bank,perot lak wat hal...hadoiii...di sebabkan aq nie adew gastrik,so kne la aq isikan perot aq nie...best kot lunch aq ai nie..KFC with my lovely cousin..huhuhu...aq ngan dye nie da macam kembar siam..manew ada aq,ada la dye..hehehe...
           Tengah sedap2 aq dok layan KFC kt taman ngn meyra,adew lak yang ganggu aq lending kt c2,..ee..gram tol..nasib baik dye 2 my dad a.k.a my bank..hahahaha...tiba2 mydad suh aq g tgok second wife dye kt hospital..aduyaiii...malas tahap gaban da aq time 2..da la aq xske kt tenok 2..dye suh aq g tgok lak..ermm..siksa nya idup aq hanya tuhan jew taw coz tpaksa ikut kehendak dad..lagipon aq xsmpai aty nk tipu or sakitkan aty my mum..cukup la ngn luka2 yang dh sedia ada pda mum aq..da xsanggup aq tgok dye ngis d sbabkn mydad..tapi pew ley aq buat..aq kne trutkn jgak khendak dye..,
          Dengan hati yang sakit,aq pergi la jugak tgok si tenok 2..hemm..mnyampah aq...tapi aq g skejap jew..xdew mknenye aq nk mnatap muka dye 2 lama2..ek eleh..rindu kt aq la konon..macam la aq pecaya sgt..bley blah la dye pnye rindu..gatal ketiak aq dengar..hahahahahahahahaha....

Monday, January 24, 2011

3 days before semi-sem holidays..!!

                  this day i feel not too good even with my friends..i'm really miss my mum a lot..i being live here at 1 month already..i cant wait to back home..this day also i didnt have good mood..i didnt know why i always want to angry with all people around me..they never do something wrong to me..but i didnt know why i being like this..
                 i really2 cant wait to see 27th..i never being like this before..mybe because this is first time i be long time not see my mum..the last sem i only live my mum about 2 week..n after the weekend,i must back home..
but this sem,its too hard for me do like that because i have a lot of assgment that i have done..

                  mummy...!!!i really2 miss u...!!!

Monday, January 17, 2011

seHariAn beSaMa TeMaN

isnin-17/01/11-->hari nie class batal..drpda pagi smpai la ke malam aq bsama kwan2 aq untuk merancangkan bday party kepada sahabat kami yg bnama Nur Haziqah..best gler kot..kepenatan 2 mmg xterkata la kan..mane xpnatnye......daripada pagi sampai petang kiteorg kuar g bandar kuala dungun ramai2 just for lunch n pergi beli hadiah untuk si bday guls nie..

               kelakar kot..macam2 yang jadi masew kt bandar td..hahaha..my friends are de best that i have..hehehe..love u all laa...law korang xdew,mmg snyi sepi la idup aq yang da sememangnye kosong n sepi nie..thanks a lot 2 u all..huhu..
           papepn,cgret coz plan kita brjaya and happy bday to my frens nur haziqah..soe coz ko terpaksa bermandikan tepung..hahaha...

Friday, January 14, 2011

maAfkaN aKu...

Maaf ku telah menyakitimu
Bukan ku sengaja lakukan semua itu
Akupun tak mampu khianati hatiku
Aku yang tak mampu membendung rasa ini,
Rasa yang takkan pernah ku buang dari hatiku
Kerana sampai saat ini pun aku masih sayang kamu
Aku tak tahu apa ku bisa menahan semua ini
Aku hanya ingin kamu percaya padaku
Itu sudah cukup untukku
Sungguh begitu besar rasa sayangku padamu
Namun ku tak mampu menolak takdir itu
Andai kau tahu
Disini aku pun menangis pilu
Tak mampu menahan begitu sakitnya hatiku
Sungguh ku tulus mencintai dan menyayangimu
Sampai bila-bila pun, sampai bila-bila pun dan sampai bila-bila pun
Kini ku telah berada di antara jurang
Aku pun tak mampu lagi bertahan
Hingga ku harus pergi jauh dari hidupmu selamanya
Terkadang kita harus merelakan kebahagiaan kita
Demi kebahagiaan orang lain
Ku ‘kan tetap slalu cinta dan sayang padamu
Walau seandainya aku tak bisa bersatu denganmu
Jagalah dirimu sebaik-baiknya…
I LOVE YOU FOREVER & EVER

Thursday, January 13, 2011

tEmaN sElaMaNye..

                                                        ermm...

    ai nie aq nk cerita tentang kawan-kawan aq yg giler2 but happening sangat2....aq bru jew kenal dorg nie dalam 6 bulan..but dorg nie mmg best gler kot..hahaha...aq harap sangat2 yang hubungan persahabatan kiteorng nie akan kekal hingga kiteorang da tinngalkan dunia nie wat selamanya....hehehe
   k2...firstly aq nk knalkn kwn aq yang asal daripada kedah,,namanye meyra..dak nie bara mamk aq asew..maklumlaa..muka pn da mcm mamak..hahaha...but,,.cantik weii..aq suka tngok mata dye..lentik wa ckp lu..hahaha...ermm...kawan aq yang seterusnya lak budak dungun..izwani nmanye..dak nie gler blog cm aq gak..hahaha..mcm2 blog dye follow..ntah pape blog la bdak nie tgok pn aq xtw..but i like it..huhuhu....the next girls is Ain..dak dungun jugak..dye nie gler bgambar..sgenap cerok dye ambik gambar..hahaha...but,dye sporting,gler2 cm aq gak...biasala..nme pn dAx2 cmpus en..seterusnya Marina..dye nie dax kmpung aq..dlm rmai2 dye laa yang pling giler skli..suka sangat cari pasal ngn aq....but she is nice guls lol..huhu..tanpa nya,idup aq sunyi sepi wei..hehehe..ermm..sorang lagi mmber aq nie budak kL..namanya Atiqah..orang nye cute sgt2..tapi mulutnya laser weii..huhuhu...atiqah nie jugak sorang yang pemalu..i like when she smile..tomeii..hehehe...da la ngn kulitnya yang putih gebu 2..peeehhhh...cantik kot..hahaha...kawan aq yang seterusnya nie nma shima..orang nye rendah jew..putih,tomei n klakar..kerja dye asyik gelak jew..ntah pew yang d gelak pn aq xtaw..hahaha...last but not list is about Anida..nie dak kemaman..dalam ramai2 dye la yang pling pandai diantara kami..dax dekan la ktekn..huhuhu..idup aq xkan happy di UiTM nie law dorang smua xdew..kite orang nie mmg rpat sgt2..law smuanye ada kt 1 meja,fuhh...mmg kecoh wei..hahaha..ermm..hope2 persahaban kiteorng nie akan kekal wat slamanya..aminnn..i love all of my prenss..hehehe..

gEnG2 skOdEnG...!!

There was an error in this gadget